760 kilométert kapnak a hazai biciklisek

A 2014–2020-as uniós ciklusban mintegy 760 kilométernyi, kerékpározással összefüggő fejlesztés lesz – mondta Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár az idei Balatonkör rendezvényén szombaton a Kormány.hu tudósítása szerint.

MNO
2015. 04. 26. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztések része az EuroVelo 6 kerékpárút Rajka–Budapest szakasza, a Budapest–Balaton kerékpárút és a Balatoni Bringakör megújítása – fejtette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy a kerékpáros fejlesztések növelik a gazdasági potenciált, a cél egy jól járható kerékpárosútvonal-hálózat létrehozása, melyre a térségi és helyi kerékpárutakat, kerékpáros útvonalakat, kerékpáros turizmus fejlesztését szolgáló vállalkozásokat lehet építeni.

A XVI. Balatonkör szombaton hajnalban startolt el Zamárdiból. Az idén rekordszámú, közel kétezer kerékpáros négy különböző hosszúságú távon teljesíti a túrát, a legelhivatottabbak 206 kilométer megtételével megkerülik a magyar tengert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.