80 tonna krumpli akadt fenn az ekáeren

Magyarként sózták volna ránk.

MNO
2015. 04. 25. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenőrök az ekáer információinak elemzésekor ellentmondásokat fedeztek fel a gazdálkodó adóbevallásában az unióból származó beszerzések, illetve az  ekáer-bejelentések között, ezért folyamatosan figyelemmel kísérték a szállítmányait – közölte Suller György Attila. Mint kiderült, a csalók célja az volt, hogy a bizonytalan eredetű burgonyát magyar termékként értékesítsék – tette hozzá.

A vizsgálat adatai szerint a vállalkozás előírásszerűen bejelentette több kamionnyi burgonya érkezését, és rendelkezett a szállítmányokhoz kapcsolódó ekáer-számokkal is. A NAV pénzügyőrei ugyanakkor a HU-GO útdíjrendszer nyomvonaladataiból pontosan tudták, mikor érkeznek a járművek a cég telephelyére, és az aznapi utolsó jármű célba érkezése előtt célirányosan közúti ellenőrzést tartottak.

A kontroll során kiderült, hogy 22 tonnányi, bizonytalan eredetű, minőségi jelzéssel el nem látott ömlesztett burgonyát tartalmazott a szállítmány.

A pénzügyőrök elkísérték a szállítmányt a vállalkozás telephelyére, a helyszínre érkező élelmiszer-biztonsági ellenőrök azonnal zárolták a rakományt és elkezdték a vizsgálatot. Ugyanakkor azt a raktárt is zárolták, ahol a már korábban megérkezett árut tárolták.

A magyar termékké történő átcsomagolás egyrészt csorbítja a magyar minőségbe vetett bizalmat, illetve az áru igazolatlan származása miatt a vásárlók egészsége is károsodhatott volna. Ezért a burgonyát a kormányhivatal munkatársai megsemmisítették – hangsúlyozta Suller György Attila

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.