A Buda-Cash károsultjai keddig adhatják be hitelezői igényeiket

Fontos dátumra kell figyelniük a Buda-Cash károsultjainak.

2015. 04. 12. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brókercég felszámolását a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. felszámolóbiztosa végzi. A cég székhelye a közelmúltban megváltozott, de mind az új címre – 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. –, mind a régire – 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. – küldött igénybejelentések megérkeznek a felszámolóhoz, mivel a Magyar Postával kötött szerződés alapján a leveleket átirányítják az új székhely címére. Az igénybejelentés a Buda-Cash címére is feladható.

A hitelezői igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelező.

Még egy határidőre kell figyelniük az ügyfeleknek: a követelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidő április 24-én jár le.

Célszerű az ügyfeleknek a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva) is benyújtani a kártalanítási kérelmüket. Erre 2015. március 27-től számítva egy éven keresztül van lehetőségük. Az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető a Beva honlapjáról is (www.bva.hu).

A Beva az érdemi elbírálást akkor tudja megkezdeni, ha a Buda-Cash felszámolójától megkapja a kártalanítás megállapításához szükséges adatokat. A felszámoló az ügyfélköveteléseket egyezteti az ügyfelekkel, és felméri a meglévő és kiadható ügyfélvagyont. A PSFN pénteki tájékoztatása szerint azonban az egyeztetés még nem zárult le az érintett, mintegy 16 ezer ügyféllel. Az ügyben bűnügyi vizsgálat is folyik, és mivel a Buda-Cash vagyona bűnügyi zár alatt áll, azzal a felszámoló nem tud rendelkezni, így az ügyfélvagyon kiadása jelenleg nem lehetséges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.