A keleti és déli nyitás után a szomszédok vannak terítéken

Magyarország 22 kereskedőházat nyit a szomszédos országokban és Lengyelországban még májusban.

TK
2015. 04. 22. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Levente a lap szerdai számában közölt interjúban hozzátette, a cél érdekében 22 kereskedőházat nyit Magyarország a szomszédos országokban és Lengyelországban még májusban.

Beszélt arról is, hogy a magyar külgazdaság belső erőforrásainak kiaknázása érdekében a kkv-knak újabb lehetőségeket kell biztosítani kivitelük növeléséhez, és kormányzati törekvés, hogy az exportképes kkv-k jelenlegi 2000-2500-as számát megnégyszerezzék, megötszörözzék, s ebben alapvetően a régiós piacokra építenek. Valamennyi szomszédos ország fővárosában két külgazdasági diplomata tevékenykedik a sikerek érdekében; korábban akadt olyan ország, ahol egy sem volt.

„Alapelvként valljuk, hogy a határon túli magyarság gazdasági életének erősítése csak a szomszédos államokkal való szoros együttműködésen keresztül valósítható meg” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, egy magyarlakta területnek csak akkor van megtartó ereje, ha az ottani gazdaság fejlődik, s meg lehet élni az adott régióban. Ez pedig az adott országnak, illetve kormányának is érdeke – olvasható az interjúban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.