A nagycsaládosok visszakérhetik az útdíj felét

A kompenzációra jogosultaknak így annyiba kerül a díjas utak használata, mint a személygépkocsival utazóknak.

MNO
2015. 04. 04. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lapot arról tájékoztatatta, hogy a visszatérítést a kormány március végén napvilágot látott rendelete szerint 2016. január 31-ig kérhetik a négy vagy több gyermeket nevelő családok, a parkolási igazolvánnyal rendelkező mozgáskorlátozottak, illetve az utóbbiakkal egy háztartásban élő hozzátartozók.

Az útdíj-kompenzációs kérelmeket postán vagy személyesen április 1-jétől lehet eljuttatni a járási, illetve a fővárosi kerületi hivatalokba, a kormányablakokba vagy az okmányirodákba. Becslések szerint 1200-1500 nagycsaládos rendelkezik olyan gépkocsival hazánkban, amely a visszatérítést megalapozó D2-es útdíj kategóriába tartozik, a mozgáskorlátozottaknál sem lehet ennél több ilyen jármű, így a költségvetés Járási szociális feladatok ellátása című előirányzatát mintegy 75 millió forinttal terheli majd meg az útdíjak részleges visszafizetése – írja a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.