Április 14-ig lehet benyújtani a hitelezői igényeket

A brókercég felszámolását törvényi előírás alapján a PSFN felszámolóbiztosa végzi.

MA
2015. 04. 09. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brókercég felszámolását törvényi előírás alapján a PSFN felszámolóbiztosa végzi.

A PSFN közleménye szerint a hitelezői igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelező.

A cég emlékeztet arra, hogy a Buda-Cash felszámolását elrendelő végzést a bíróság tette közzé, ebben pedig felhívta a hitelezők figyelmét a hitelezői igénybejelentésre és annak a vonatkozó törvény szerinti 40 napos határidejére. A felszámoló ugyanakkor fontosnak tartotta az ügyfelek korrekt tájékoztatását, ezért mind az adós cég honlapján, mind az egyenlegegyeztető levél mellékleteként, mind pedig a telefonos kommunikációja során felhívta az ügyfelek figyelmét a pontos határidőre, azaz 2015. április 14-ére – olvasható a közleményben.

A PSFN Kft. felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az április 14-ei határidő a hitelezői igénybejelentés jogszabály szerinti határideje, az április 24-ei határidő pedig az ügyfélkövetelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidő. Tehát április 14-ig csak a követelés tényét és ennek igazolását kell bejelenteni, de az adatok később pontosíthatók – hangsúlyozza a cég.

Kitérnek arra is, hogy bár a cég a 1071 Budapest, Damjanich u. 11–15. címről áthelyezte székhelyét a 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. címre, és az új székhelyet a  Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2015. április 1-jén jegyezte be. Az iratok ettől az időponttól kézbesíthetők szabályszerűen erre a címre, ugyanakkor a korábbi székhelyre érkező iratok postai utánküldése a Magyar Postával kötött szerződés alapján biztosított: valamennyi, korábbi székhelyre címzett levelet megkap a PSFN Kft. – emelik ki.

Az átirányítást a PSFN Kft. mindaddig fenntartani szándékozik, amíg okkal feltételezhető, hogy küldemények érkeznek vagy érkezhetnek a korábbi székhelycímre.

Ezek alapján a postai küldemények feladhatók a régi (1071 Budapest, Damjanich utca 11–15.) és az új címre (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet), valamint a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. címére is.

A Quaestor felügyeleti biztosának kirendelésével kapcsolatban a PSFN Kft. kiemeli: a felügyeleti biztosok kirendelésével és tevékenységével kapcsolatos alapvető rendelkezéseket a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény határozza meg. A PSFN Kft.-t nem kötelezi jogszabály a felügyeleti biztosi névjegyzékből történő kiválasztásra. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-hez kijelölt felügyeleti biztos mindenben messzemenően megfelel a jogszabályi előírásoknak és szakmai tapasztalata alkalmassá teszi a feladat színvonalas ellátására. Kiválasztásánál kifejezetten szempont volt, hogy nincs közvetlen befektetési piaci érintettsége – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.