Athénban bizottság alakult az adósságválság tisztázására

Az ellenzék nem támogatta a testület létrehozását.

MNO
2015. 04. 05. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület szombaton tartotta első ülését, az ünnepélyes tanácskozáson Prokópisz Pavlopulósz köztársasági elnök és Aléxísz Cíprasz kormányfő is részt vett.

Görögország az eurózóna tagjaként nemzetközi kötelezettségeket vállalt, de az országnak joga van a szuverenitáshoz – hangsúlyozta az államfő. Az ellenzék nem támogatta a bizottság létrehozását.

A testület Jéorjiosz Papandreu szocialista miniszterelnök, a párton kívüli Lukász Papadímosz és a konzervatívok és a szocialisták Antonisz Szamarász vezette koalíciós kormányának hivatali idejét, összességében tehát a 2009-tól 2015 januárjáig tartó időszakot vizsgálja.

A görög kormány március végén véglegesítette és küldte el a nemzetközi hitelezőknek a reformjavaslatait részletesen kifejtő listát annak reményében, hogy azt az euróövezeti partnerek jóváhagyják, így a súlyos likviditási problémákkal küzdő Görögország pénzhez juthat és elkerülheti az államcsődöt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.