Az Unicredit több mint 26 milliárd forintot számolt el ügyfelei javára

Az elszámolt összeg 80 százaléka a fennálló hitelekhez kapcsolódó tartozást csökkentette.

MNO
2015. 04. 05. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élő és korábban már megszűnt hitelekre elszámolt összeg mintegy 80 százaléka az ügyfelek fennálló hiteléhez kapcsolódó tartozásait csökkentette, közel 20 százalékát pedig bankszámlán történő jóváírásként vagy pénztári kifizetésként kapják vissza az érintettek.

Utóbbi esetben, ha az elszámolt hitel adósának jelenleg is van bankszámlája az Unicreditnél, akkor ezen a számlán kell jóváírni a visszajáró összeget, ami szintén megtörtént. Az elszámolás és a forintosítás részleteiről szóló tájékoztató leveleket az Unicredit április második felében postázza devizaalapú hiteles ügyfeleinek.

Az Unicredit Bankhoz a rögzített árfolyamon végtörlesztett devizaalapú hitelekre vonatkozóan március 31-éig mintegy 1900 elszámolási igény érkezett – közölte a pénzintézet.

A banki elszámolás tízezer forintos eljárási díját nem kellett megfizetniük azoknak az ügyfelek, akik hitel segítségével végtörlesztettek. Velük ellentétben annak, aki nem forinthitelből, hanem készpénzzel vagy más befektetés felhasználásával törlesztett rögzített árfolyamon, első lépésben be kellett fizetnie a díjat. Abban az esetben viszont, ha a banki elszámolás szerint nagyobb a jogtalanul kiszámlázott díj, mint a végtörlesztéskor élvezett kedvezmény mértéke, visszajár még az ügyfélnek valamekkora összeg. Emellett a bank köteles visszafizetni az előzetesen befizetett eljárási díjat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.