Csepreghy: Az olimpia jelentős fejlesztéspolitikai lehetőség

Az európai uniós fejlesztések alapvető célja a gazdasági növekedés élénkítése és élhető városok teremtése.

HZS
2015. 04. 07. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai uniós fejlesztések alapvető célja a gazdasági növekedés élénkítése és élhető városok teremtése, mindezek mellett az olimpiarendezés addicionális lehetőség lehet Budapest és az egész ország számára – mondta a lapnak Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Egyelőre egyetlen olyan kiírás sem jelent meg, amely közvetlenül vagy akár közvetve a 2024-es ötkarikás játékok megrendezésének tervét támogatná, de mivel egy megasportesemény lebonyolításakor nem a sportlétesítményeken, hanem az infrastrukturális fejlesztéseken van a hangsúly, számos eszköze lehet a fejlesztési célok összehangolásának, pályáznia azonban a fővárosnak kell – fejtette ki a helyettes államtitkár.
A 2014–2020-as programozási időszakban a tagországi hozzájárulással együtt 12 ezer milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére, az olimpia ennek kevesebb mint a felébe, a 2006-os PwC-tanulmány szerint mintegy 5200 milliárdba kerülne – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.