Elindultak az átjelentkezések a nemzeti közműholdinghoz

Április 2-ától 300 ügyfélszolgálati ponton várják azokat, akik át kívánnak jelentkezni az ENKSZ-hez.

MD
2015. 04. 20. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár felidézte: április 2-ától az országban 300 ügyfélszolgálati ponton várják azokat, akik át kívánnak jelentkezni az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt.-hez.

Az átjelentkezési folyamat egyszerű, két nyomtatványt kell leadni valamelyik ügyfélszolgálati ponton, onnan a Főgáz intéz minden, csak ne legyen hátraléka annak, aki át kíván jelentkezni – hangsúlyozta.

A gázszolgáltatás után következő lépésként az áramszolgáltatásban jelenik meg a nemzeti közműszolgáltató, itt heteken belül komoly eredmények várhatók – közölte Németh Lászlóné. Utalt arra, hogy folyamatosak a tárgyalások a szolgáltatókkal, a megbeszéléseket néhány héten belül le tudják zárni. Ahhoz azonban, hogy ténylegesen elindulhasson az év végén, a jövő év elején az áramszolgáltatás, még sok teendő van – fogalmazott.

Harmadik lépcsőként a távhőszolgáltatásban jelent majd alternatívát a cég a fogyasztóknak, ezzel kapcsolatban április végéig elkészül egy cselekvési terv – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta azt is: a jelek arra mutatnak, hogy a működő rendszerekben van még olyan tartalék, amit rezsicsökkentésre tudnak majd használni. Kitért arra is, hogy hamarosan kipostázzák a leveleket az érintett társasházaknak, amelyben jelzik, hogy a szükségesnél nagyobb a gázmérőóra, és ha kívánják, ezt lecserélik.

Horváth Péter János, az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, a költséghatékony működésű, ügyfélközpontú szolgáltatás felépítése az elsődleges célja a nemzeti közműszolgáltatónak, amely áprilistól a Főgázt üzemelteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.