Hazánkba látogatott a kínai vízügyi miniszterhelyettes

Magyarországra látogatott Csiao Jung kínai vízügyi miniszterhelyettes – közölte a Belügyminisztérium (BM) hétfőn az MTI-vel.

MNO
2015. 04. 20. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a miniszter április 15-e és 18-a között, vízügyi vezetőkből és szakértőkből álló delegáció élén járt Magyarországon, miután részt vettek a koreai Teguban múlt héten tartott 7. Víz Világfórumon. A látogatáson a felek megállapodtak abban, hogy a két ország vízügyi együttműködésének élénkítéséért új, a változó igényeket is kielégíteni tudó vízügyi együttműködési szándéknyilatkozatot dolgoznak ki. A Belügyminisztériumban a delegációt Felkai László közigazgatási államtitkár fogadta.

A közleményben emlékeztettek arra: az árvíz, az aszály, a klímaváltozás hatására kialakuló szélsőséges vízgazdálkodási helyzet és nem utolsósorban a vízkincs megóvása a jövő nemzedékeknek komoly kihívást jelent a két országnak. A vízügyben mindkét félnek vannak olyan tapasztalatai, amelyekkel gazdagíthatják egymás tudását – jegyezték meg. Magyarország és Kína vízügyi együttműködése hosszú múltra tekint vissza. A kooperáció alapja a 2003-ban aláírt és 2012-ben megújított vízügyi együttműködési szándéknyilatkozat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.