Igen fegyelmezett a németek sörfogyasztása

A futball-világbajnokság miatt tavaly enyhén nőtt a németek sörfogyasztása, ami azonban az utóbbi években kirajzolódott tendencia szerint visszaszorulóban van.

BuL
2015. 04. 23. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2014-ben naponta átlagosan 22 millió liter sör fogyott Németországban, összesen 8 milliárd litert ittak a sör szerelmesei. Ez négy százalékkal több, mint az előző évben elfogyasztott mennyiség. 2011-ben viszont még 8,3 milliárd liter fogyott egész évben – közölte csütörtökön a német statisztikai hivatal Wiesbadenben.

A közölt mennyiségbe a sörkeverékek is beletartoznak, az alkoholmentes sör és a malátasör viszont nem.

A hivatal szerint Németországban az elmúlt években némiképp visszaszorulóban van a sörfogyasztás, a fiatalok körében például már korántsem a sör az egyes számú alkohol.

2014-ben Németországban 1352 sörfőzde készített sört az 1516. áprilisi német tisztasági törvénynek megfelelően. A sörkészítő tartományok között Bajorország az örök győztes: az összes német sörfőzde több mint fele (616) itt működik. A második helyet Baden-Württemberg, a harmadikat Észak-Rajna–Westfália érdemelte ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.