Ismét láthatják az elérhetetlenné vált weboldalakat a UPC előfizetői

A cég gyors műszaki vizsgálata szerint nem ők hibáztak.

MNO
2015. 04. 03. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendszeresen felülvizsgálják hálózatuk adatátviteli kapacitását, és szigorú sztenderdek szerint biztosítják az optimális és kiegyensúlyozott adatforgalmat – közölte a UPC. Ennek megfelelően történt az a konfigurálás is, amelynek normális esetben nem kellett volna érzékelhető problémát okoznia az ügyfelek számára.

A telekommunikációs cég azt feltételezi, hogy az említett oldalak kiszolgálói részéről nem történt meg az adatforgalom megfelelő tranzitútvonalakra való átterhelése, annak érdekében, hogy a tartalom továbbra is eljuthasson a fogyasztókhoz.

A UPC közölte, hogy soron kívül megtette azokat a technikai intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik a tévécsatornák weboldalainak elérését a megszokott módon.

A cég és anyavállalata, a Liberty Global számára továbbra is alapvető érték a netsemlegesség, ezért – mint azt közleményükben kiemelik – visszautasítják a sajtóban megjelent értesüléseket, amelyek bármilyen internetes tartalom blokkolását vagy háttérbe szorítását feltételezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.