Kétmillió utas három hónap alatt

Ez minden idők legerősebb évkezdete Ferihegyen.

RZ
2015. 04. 15. 21:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőgépmozgások, azaz a fel- és leszállások száma 5,5 százalékkal nőtt az év első három hónapjában a Budapest Airport futópályáin, amelyek átfogó felújítását tavaly végezték el. A repülőtéri statisztikákból az is kiderül, hogy a charterforgalom kezd magára találni a tavalyi megtorpanás után, és idén a nyaralójáratok forgalma 16,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A közlemény szerint a légitársaságok sorrendjét továbbra is a Wizz Air vezeti. A magyar hátterű légitársaság idén tavasszal a kilencedik Airbus A 320-as típusú gépet hozza a budapesti bázisra. Az új gépnek köszönhetően tudja a légitársaság elindítani a maastrichti, a hurghadai és a szardíniai új járatot, illetve növelni a járatszámot a már meglevő útvonalakon.

Az utasforgalom alapján a második helyezett a Ryanair, utána a Lufthansa, az EasyJet, a Norwegian, az Air France, a Germanwings, a British Airways, a KLM és Turkish Airlines következik.

A küldő városok statisztikáját a forgalom alapján most is London vezeti, négy repülőtérére összesen öt légitársaság repül Budapestről. Párizs stabilan átvette a második helyet az Air France járatbővítésének is köszönhetően, utána Brüsszel, Róma, Frankfurt, Isztambul, Milánó, Amszterdam, München és Moszkva a sorrend.

A BA közleményében felidézte, hogy a budapesti repülőtér elnyerte – egymás után másodszor – a londoni Skytrax légi közlekedési tanácsadó cég felmérésén a „Kelet-Európa legjobb repülőtere 2015” díjat.

Az idei első negyedév eredményei minden várakozást felülmúltak és azt bizonyítják, hogy Budapest és Magyarország elsőrangú utazási célpont mind az üzletemberek, mind a turisták körében – idézi a közlemény Kam Jandut, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatóját.

Az igazgató hozzátette: számos új légitársaság és útvonal megjelenése várható a nyári időszakban, például az Air China pekingi, az Air Transat torontói, valamint az Iberia és az Iberia Express madridi járata, így a légi közlekedés nagymértékben hozzájárul a magyar idegenforgalom fellendüléséhez.

A BA a légitársaságokkal már a 2016-os szezont tervezi és újabb útvonalak megnyitásán vagy a meglévők bővítésének előkészítésén dolgozik – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.