Kezdenek megtérülni a Stadler befektetései

A svájci Stadler-csoport mindkét magyarországi cége, a Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. és a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. is nyereséggel zárta a múlt évet, ami a cég illetékese szerint részben annak köszönhető, hogy mostanra térültek meg az eddigi beruházásaik.

2015. 04. 13. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Világgazdaság hétfői számában ismertetett adatok szerint a szolnoki érdekeltség 12,6 milliárd forintos árbevétel mellett 24 millió forint adózás utáni nyereséget ért el, szemben a megelőző év 225 millió forintos veszteségével, míg a pusztaszabolcsi karbantartó kft. 5,6 milliárd forintos – a 2013-as dupláját elérő – árbevétel mellett 65 millió forint adózott nyereséget ért el, szemben a korábbi év 176 millió forintos veszteségével.

Dunai Zoltán, a Stadler-csoport magyarországi országigazgatója az idén a tavalyi eredmények megismétlését várja. A pusztaszabolcsi egységnél 6 milliárd forintos árbevételre számítanak, míg a szolnokiban 12,5 milliárd forintra.

A Stadler 2005-ben megnyerte a MÁV elővárosi villamos motorvonat tenderét. A Szolnokon létesített alumíniumkocsitest-üzeme mintegy 10 milliárd forintba került, majd további 4 milliárdba az, hogy 2013-ban CNC- és hegesztőberendezéseket telepítettek ide. A pusztaszabolcsi bázis a MÁV járműjavító alapjain épült, az itt létesített forgóvázüzem 3,5 milliárd forintba került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.