Kun-Mediátor: feljelentést kell tenni

Ezt Dobrossy István ügyvéd tanácsolta kedden Karcagon.

MNO
2015. 04. 21. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyvéd az MTI-nek elmondta: felvette vele a kapcsolatot Kemecsei László, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. résztulajdonosa, a cég körözés alatt álló ügyvezetője, Dobrai Sándorné veje, aki sokat próbál segíteni munkájában, hogy a több száz károsult visszakapja pénzét. Dobrossy István korábban az MTI-nek azt mondta, hogy 5 és 20 milliárd forint között lehet a kárösszeg.

A rendőrség múlt kedden tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye. Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.

Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében határozottan visszautasította, hogy a társaságnak köze lenne a Kun-Mediátor Kft., illetve Dobrai Sándorné sikkasztási ügyéhez. A vezérigazgató Balla György fideszes országgyűlési képviselő aznapi sajtótájékoztatójára reagált.

Az Épkar Zrt. és a Kun-Mediátor Kft. között 2005 óta semmilyen üzleti kapcsolat nincs – szögezte le a vezérigazgató, hozzátéve: „minden olyan esetben, amely ennek ellentétes látszatát kelti, jogi útra kívánunk lépni”.

Balla György budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: „a milliárdokat elsíboló” Kun-Mediátor fővárosi székhelye „a közismerten MSZP-s, DK-s”, Vadai Ágnessel jó kapcsolatokat ápoló Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve.

A korábban Szeivolt István által működtetett karcagi Fehér Holló étterem – folytatta – „a kedvenc találkozási helye volt” baloldali politikusoknak, ma pedig „a Kun-Mediátor tulajdonosaival közvetlen rokoni kapcsolatban álló hölgyek” – mások mellett a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak az idősebbik lánya - működtetik a vendéglátóhelyet – mondta.

Szeivolt István erre reagáló közleményében leszögezte: „az Épkar Zrt.-nek és a társaság tulajdonosainak nincs közük Vadai Ágneshez. Nem ápolnak a politikussal baráti kapcsolatot, soha nem támogatták az MSZP, a DK, de a Jobbik kampányrendezvényeit sem”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.