Magyar kkv-k hódíthatják meg Dél-Koreát

Négyszeresére növelhetjük az exportképes kis- és közepes vállalkozások számát.

KR
2015. 04. 17. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koreai kormány részéről is egyértelmű fogadókészség van arra, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat helyezzük a magyar–koreai gazdasági együttműködés középpontjába” – mondta a miniszter.
Szijjártó Péter megjegyezte, a Koreai Köztársaság Magyarország harmadik legfontosabb üzleti partnere Ázsiában. Az elmúlt tíz évben hét és félszeresére nőtt a Dél-Koreába irányuló magyar export, a kétoldalú kereskedelem volumene pedig megkétszereződött – tette hozzá.

Szijjártó Péter emlékeztetett: Magyarország a keleti nyitás politikája keretében stratégiai együttműködésre törekszik a tőle keletre elterülő országokkal. Ezen belül a Dél-Koreával való gazdasági együttműködés igen gyümölcsözőnek bizonyult, aminek szilárd alapot biztosít a tökéletes politikai viszony Magyarország és a Koreai Köztársaság között – mondta.

Te Hi Vu, a Koreai Köztársaság Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztériumának államtitkára megnyitó beszédében azt mondta, a jövőbeli magyar–koreai együttműködés egyik lehetséges fő iránya lehet az ipari technológia, ezen belül a gyógyszeripar és a biotechnológia, másfelől az infrastruktúra-fejlesztés.

Mint ismeretes, a napokban Áder János Szöulban tárgyalt a dél-koreai köztársasági elnökkel a turizmus és a vállalkozói kapcsolatok bővítéséről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.