Negyvenöt fiókot zár be a Raiffeisen Bank

A jövőben a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrálnak. 330 alkalmazottól megválnak.

2015. 04. 29. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a pénzintézet vezetője hangsúlyozta, hogy a Raiffeisen Bank ugyanakkor elkötelezett Magyarország irányában.

A fiókok számának csökkentése és az új stratégia bevezetése után az alkalmazotti létszám mintegy 2200 főre esik vissza a tavaly év végi 2530-ról – tette hozzá a vezérigazgató. Elmondta, hogy a létszámleépítés nagyobb része még az idén lezajlik, a fiókbezárásokat az elszámolásokat követően, várhatóan az idén, a negyedik negyedében hajtják végre.

Ralf Cymanek, a bank lakossági vezérigazgató-helyettese elmondta: a privát banki ügyfelek legkevesebb 70 millió forintos kezelt vagyont tartanak a pénzintézetnél, a prémium ügyfelek pedig vagy minimum 8 millió forintos kezelt vagyonnal rendelkeznek a banknál, vagy havi 400 ezer forintos jövedelmet utalnak át a hitelintézetnek rendszeresen.

A tervek szerint mintegy 20 százalékkal csökkentik a bank költségeit, ebből a személyi kiadások mérséklése egyharmadot tesz majd ki. Kiemelte: ez nem jelenti azt, hogy a lakossági piacról kivonulnának, sőt bizonyos területeken, így az elektronikus banki szolgáltatásokban is erősíteni fogják a Raiffeisen jelenlétét.

Ralf Cymanek közölte: tavaly a banknál kezelt ügyfélvagyon mintegy 300 milliárd forintot tett ki, ami napjainkra 322 milliárd forintra nőtt. Úgy vélte, a privát banki és a prémium ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében ezeken a területeken még létszámbővülés is lehet.

Kérdésekre elmondta: a pénzintézet a fővárosban, a vidéki nagyobb városokban, illetve a gazdasági fejlődést mutató településéken megőrzi fiókjait. Heinz Wiedner szerint a fiókbezárások, a leépítés, az átszervezés után jövőre már nyereséges lehet a bank, a fókuszba állított területeken 12-15 százalékos piaci részesedést akar elérni a hitelintézet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.