Nem lassít az áruházlánc, várják a magyar termelőket

Folytatja két évvel ezelőtt elindított programját a Lidl, és továbbra is várja a kiváló minőségű termékeket előállító magyar termelőket – közölte a társaság szerdán.

TK
2015. 04. 22. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áruházlánc április 28. és május 12. között négy városban, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron és Győrben tart rendezvényeket, ahol az érdeklődők információkat kaphatnak a beszállítói csatlakozás feltételeiről.

Az elmúlt két évben 154 új magyar taggal bővült a Lidl beszállítói hálózata, 1700-féle magyar termékkel gazdagodott a kínálat, és a magyar termékek aránya 60 százalék fölé emelkedett – közölte az áruházlánc, hozzátéve, hogy a további potenciális beszállítók felkutatására most rendezvénysorozatot indítanak.

A 2013-ban indított „Lidl a magyar beszállítókért” programmal az áruházlánc azt a célt tűzte ki, hogy növelje kínálatában a magyar termékek arányát, és támogassa a magyar termelőket a bel- és külföldi megjelenését.

Míg 2013-ban mintegy 170 magyar beszállító 810-féle terméke volt elérhető, addig mostanra már 321 beszállító 2519 terméke – idézi a közlemény Grósz Jenőt, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnökét.

A vállalkozások a belföldi megjelenés mellett bekapcsolódhatnak az áruházlánc nemzetközi hálózatába. Két évvel ezelőtt 36 magyar beszállító 106 terméke volt elérhető 9 különböző európai országban, ma már 117 magyar beszállító 289-féle termékéhez juthatnak hozzá 12 európai ország Lidl vásárlói.

A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét. Mára már több mint 160 áruházat nyitott és csaknem 4000 munkavállalót foglalkoztat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.