Nyáron indul az új szlovák–magyar vezeték forgalma

Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tavaly tavasszal szimbolikusan átadta a vezetéket.

RZ
2015. 04. 21. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes azt mondta, hogy „május végéig tart a vezeték tesztüzeme”, de nem zárja ki azt sem, hogy június végéig.

Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tavaly tavasszal szimbolikusan átadta a vezetéket, amely azonban még nem szállít földgázt – jegyezte meg az orosz hírügynökség. Az évi 4,38 milliárd köbméter földgáz továbbítására alkalmas vezeték, miután teljes kapacitásra kapcsol, északra és délre egyaránt képes továbbítani az energiahordozót, hozzájárul a kínálat diverzifikációjához.

Az összesen 110,7 kilométer hosszú csővezeték magyarországi szakasza 92,1 kilométer. A vezetéket 170 millió euróból építették, Szlovákia 21 millió eurót, Magyarország 119 millió eurót fizetett, az Európai Unió pedig 30 millió euróval járult hozzá a terv megvalósításához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.