Otthagyja a lakossági gázpiacot az E.ON

Visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatói engedélyét az energiaszolgáltató.

CsP
2015. 04. 24. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E.ON MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a hivatal az eljárási rend szerint jogosult más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló ügyfélkör átvételére és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, amely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja. Amennyiben nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére.

A folyamat nem érinti a csoport árampiaci ügyfeleit és nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást – hangsúlyozta a társaság. A közlemény szerint a cég döntése része annak a stratégiai portfólióátalakítási folyamatnak, amelyet tavaly indított a vállalatcsoport a fenntartható működés, a minőségi, értéknövelő és biztonságos szolgáltatás érdekében.

Az E.ON a jövőben az energiaellátást biztosító korszerű hálózatok további fejlesztése és kiemelten biztonságos üzemeltetése mellett új, innovatív energetikai megoldások kidolgozására és bevezetésére fókuszál. Ezen belül kiemelt hangsúlyt fordít a kis-, közepes és nagyvállalati ügyfélkör áram- és gázellátására, az ügyfelek speciális igényeire kidolgozott energetikai megoldásokra, valamint az energiaipar nemzetközi innovációinak hazai bevezetésére – közölték.

Közölték: a cég egyetemes gázszolgáltatásra jogosult ügyfélkörének átadás-átvételi folyamata az érintett ügyfeleknél a szolgáltatás minőségét nem érinti. A vállalat gázpiaci lakossági ügyfelei kapcsolatban maradnak az E.ON munkatársaival, mert területileg illetékes rendszerüzemeltetőként továbbra is a cég helyi leányvállalatai végzik egyebek mellett a hálózat karbantartását, fejlesztését, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.