Pankucsi: 120 milliárd forint jövedelem marad a családoknál

„Fontos, hogy a kereskedők ne nyeljék le az áfacsökkentést.”

RZ
2015. 04. 25. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az áfacsökkentés érvényre jusson a fogyasztói árakban, ez ügyben egyeztet a kereskedelmi szektorral is – fejtette ki. A politikus elmondta, hogy az adóintézkedésekről szóló jogszabály-módosítások a jövő évi költségvetési törvénnyel egyidejűleg fognak a parlament elé kerülni, a kabinet szándékai szerint május 13-áig.

Emlékeztetett, hogy a tervezet értelmében, csak a személyi jövedelemadó kulcsának 1 százalékpontos csökkentésével – 16-ról 15 százalékra – 120 milliárd forint jövedelem marad a családoknál, a sertés áfájának csökkentése 27-ről 5 százalékra pedig nagyjából 25 milliárd forintos hatással jár.

Ennyivel nő az a mozgástér, amelyből a családok többet tudnak fogyasztani vagy megtakarítani – mondta Pankucsi Zoltán.

Kiemelte, hogy az adó- és járulékkedvezmények 2011-től 2016 végéig összességében 3600 forintot hagynak a családoknál, ezeket azonban csak legális jövedelmekből lehet igénybe venni. Ezen keresztül is a legális foglalkoztatásra szeretnék ösztönözni a munkavállalókat és a munkáltatókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.