Parragh nemet mond a tíz százalék feletti taóra

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint 10 százalék feletti társaságiadó-kulcs nem lenne jó a gazdaságnak – írta a Napi Gazdaság.

2015. 04. 13. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában Parragh László kifejtette: amennyiben 10 százalék felett húzza meg a kormány az egykulcsossá váló társasági adó (tao) mértékét, az kvázi adóemelést jelentene a kis- és középvállalkozásoknak, ebben az esetben szerinte az egykulcsos tao nem a jó irány, meg kellene tartani a jelenlegi két kulcsot.

Szerinte az ország versenyképességén jelentősen nem változtatna az egykulcsos tao, hiszen a cégek túlnyomó többsége eddig is a 10 százalékos kulcs alapján adózott. „Már csak azért sem tartom valószínűnek, hogy 10 százaléknál húzzák meg a kulcsot, mert ha így tenne a kormány, költségvetési bevételről kellene lemondania, ami viszont odavezetne, hogy újabb kiadásokat kellene megnyirbálnia” – mondta Parragh László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.