Szorítja az idő a görögöket

Napról napra szűkül Görögország gazdasági mozgástere – mondta Jenei Domonkos, a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője.

MNO
2015. 04. 19. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögországnak a közeljövőben jelentős hiteltörlesztési kötelezettségei vannak, miközben működési költségeit is fedeznie kell – mutatott rá az elemző a görög válságról beszélve, amely központi téma a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank pénteken kezdődött, háromnapos tavaszi közgyűlésén is.

Jenei Domonkos kiemelte: azzal, hogy Görögország gazdaságpolitikai mozgástere folyamatosan szűkül, a politikai mozgásterük is csökkenhet, és lehet, hogy előbb-utóbb engedniük kell.

Hangsúlyozta, az IMF-nek és az Európai Uniónak egyáltalán nem érdeke, hogy Görögország kiessen az eurózónából. A görögök viszont nem szeretnének megszorító intézkedéseket bevezetni – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.