Új ékköve van Siófoknak

Négycsillagos gyógyszállodát adtak át.

MNO
2015. 04. 03. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a beruházás egy ékkő, ilyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy 2020-ra Magyarország nemzetközi szinten meghatározó egészségturisztikai desztinációvá váljon” – mondta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár az átadóünnepségén.

Hozzátette, hogy az új uniós fejlesztési ciklusban várhatóan 300-500 milliárd forintnyi támogatási keret jut majd egészségturisztikai fejlesztésekre, ami fontos ága a GDP tíz százalékát adó turizmusnak. A Balatonon mint az ország egyik legjelentősebb turisztikai területén azért is kiemelt jelentőségűek a siófoki szállodához hasonló beruházások, mert az új munkahelyek teremtése mellett hozzájárulnak az idegenforgalmi szezon meghosszabbításához is.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban című pályázati kiíráson a Viola 30 Kft. 515 millió forint uniós támogatást nyert a Calendula gyógyszálló bővítésére egy új épülettel.

Az új épületnek köszönhetően 26 szállodai férőhellyel, valamint többtucatnyi egészségügyi és turisztikai szolgáltatással bővült a gyógyszálló kapacitása és a kínálata.

Kialakítottak benne egyebek közt 7, korszerű eszközparkkal rendelkező orvosi szobát és vizsgálót, 10 terápiás célokra alkalmas masszázshelyiséget, 5 gyógykezelésekre szolgáló gőzkabint, jógateremet, vízi tornára alkalmas, temperált vizű kültéri medencét és egyéb kiszolgáló helyiségeket. Az új épület a legkorszerűbb építészeti megoldások és innovatív technikák mellett megújuló energiát alkalmaz.
A beruházással 20 munkahelyet őriztek meg és 21 újat teremtettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.