Újra cáfol az FKF

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsága támogatta a társaság üzleti tervének módosítását – közölték.

2015. 04. 30. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, az Index csütörtökön arról írt, hogy az FKF felügyelőbizottsága legutóbbi ülésén módosításokat kérve visszadobta az új menedzsment 2015-ös évre vonatkozó üzleti tervét.

Az FKF úgy reagált a hírre, hogy április 30-án délelőtt a felügyelőbizottság részletesen megtárgyalta, majd négy igen és egy tartózkodás mellett támogatta a társaság idei üzleti tervének módosítását. A cég csütörtöki nyilatkozatában újra cáfolta az Index azon korábbi és ma megismételt állítását, hogy „minisztereknek kijáró méretű tanácsadói kabinet”, „10 tanácsadós FKF vezérigazgató\" működne a cégnél. Hozzátették: a cikk címében közölt állítás „2 héttel ezelőtti esemény, ma már okafogyott hír, nem téma”.

A közlemény szerint a vezérigazgató mellett csupán „5 fős kabinet működik, a kabinetben dolgozó szakemberek átlagfizetése bruttó 690 ezer forint, akik közül egy fő használhat vállalati személygépkocsit, sofőr nélkül! Dr. Sepsey Tamás jogi és igazgatási vezérigazgató-helyettesként áll társaságunk alkalmazásában, fizetése a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott mértékű. Valótlan az Iindex állítása, hogy az FKF NZRt.-nél 48 vezető »havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet markolt fel«. Az idei, 2015. év első negyedévében ez az érték bruttó 938 ezer forint havonta.”

A közleményben azt is hangsúlyozzák, hogy a vezetők fizetése közérdekű adatként mindig is megtalálható volt és jelenleg is elolvasható a társaság honlapján. „Egyértelműen megállapítható ennek alapján, hogy a vezetők 2015. évi jövedelme meg sem közelíti az Index hírportálon megjelent és a sajtóban rendszeresen idézett valótlan mértéket. Az minden esetben a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott bérpolitikai irányelvekkel összhangban került megállapításra” – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.