Varga hozzányúlna az adókhoz

A mezőgazdasági munkások után kellene kevesebbet fizetnie a munkáltatónak.

MNO
2015. 04. 21. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihálynak a parlament honlapján olvasható előterjesztése értelmében a kedvezmény a bruttó munkabér után jár, de legfeljebb 100 ezer forint után érvényesíthető.

A kedvezmény egész hónapra akkor érvényesíthető, ha a munkavállalót a hónap egészében mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatják. Azon hónapok tekintetében, amelyben a munkavállaló a 25. és 55. életévét betölti, a kedvezmény nem vehető igénybe, tekintettel arra, hogy ekkor még, illetve már érvényesíthető a 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalók után járó kedvezmény.

A kedvezménnyel érintett munkavállaló részmunkaidős foglalkoztatása esetén a munkáltató által igénybe vehető kedvezmény összegét a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkenteni kell. A javasolt adókedvezményt költségvetési szerv nem veheti igénybe.

A mezőgazdaságban dolgozókat jelenleg évi 120 napig foglalkoztathatják idénymunka jelleggel kedvezményesen az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.