Vasárnapi zárás: mi lesz a Velencei-tóval?

A Balaton-parti települések mellett Velence önkormányzata is felmentést kér a vasárnapi boltzár alól.

BuL
2015. 04. 27. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település két hivatalos levélben is megkereste a kabinetet, emellett informálisan is megpróbálta elérni, hogy kormányrendelettel engedélyezzék Velencén a vasárnapi nyitva tartást, engedményt azonban nem kapott az önkormányzat – válaszolták a lap megkeresésére.

A Népszabadság azt írta: az önkormányzatnál leszögezték, egyetértenek a vasárnapi pihenőnapról szóló kormányzati céllal, hogy a hét utolsó napja a családok számára pihenőnap legyen. Ugyanakkor szerintük ezzel nem ellentétes az üdülőhelyeken, kiemelt turisztikai körzetekben engedélyezni a vasárnapi nyitva tartást, mert a családok sokszor éppen ezeket a területeket, például a Velencei-tavat választják a pihenés helyszínéül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.