Zűr volt a paksi atomerőműben, íme a részletek

A nukleáris biztonságra ki nem ható meghibásodás volt.

MNO
2015. 04. 10. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem befolyásolta a nukleáris biztonságot a paksi atomerőmű 3. blokkjában a meghibásodott elektronikus alkatrész miatti leállás – olvasható az Országos Atomenergia-hivatal honlapján.

A tájékoztatás szerint a március 31-ei leállást követően elvégezték a hibahely pontos behatárolását és a hibát felszámolták.

Majd az ilyen esetekre előírt próbák és ellenőrzések elvégzése után, április 1-jén, a késő esti órákban az országos hálózatra kapcsolták a blokk generátorait. A 3. blokk felterhelése 100 százalékos teljesítményre április 2-án, 04 óra 20 perckor befejeződött. Jelenleg az erőmű mind a négy blokkja névleges teljesítményen üzemel – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.