A Buda-Cash felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását

A felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. kijelölt felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft.

2015. 05. 27. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” PSFN által kijelölt felszámolója arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyi értékpapírszámla zár alá vételét feloldotta, ezért a felszámoló megkezdte az értékpapírok kiadását.

A fellelhető ügyfélvagyon kiadása csak azokra a meghatározott értékpapírokra, befektetési termékekre terjedhet ki, amelyek fellelhetősége és tulajdonosi köre minden kétséget kizárhatóan beazonosítható, ezért szükséges és indokolt az ügyfelek egyenkénti, személyes azonosítása és ellenőrzése – olvasható a dokumentumban.

A közlemény alapján a vagyonelemek kiadásáról az érintettek telefonon kapnak értesítést időpont egyeztetés céljából. Az egyeztetett időpontban a felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” 1118 Budapest, Ménesi út 22. címén fogadják az ügyfeleket személyes beazonosításra.

Az érintett ügyfeleknek a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat, illetve az adóazonosító igazolványukat kell bemutatniuk az azonosítás során.

A jogi személyiséggel rendelkező és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek képviselőinek magukkal kell hozniuk a cégkivonatot, az aláírási címpéldányt, meghatalmazott személy esetén a teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást, illetve a képviseletet ellátó személynek a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is be kell mutatnia.

Emellett szükséges igazolni a Magyarországon vezetett értékpapírszámla meglétét, amely elengedhetetlen a transzferáláshoz.

Szükséges a kitöltött transzferálási formanyomtatvány is, amelyet az időpont-egyeztetést követően küldenek meg az ügyfelek részére, és azt kitöltve, aláírva személyesen a megadott időpontban le kell adni.

A közlemény szerint a brókerház felszámolója azt kéri, hogy akinek a telefonszáma nincs leadva a Buda-Cashnél, az az [email protected] e-mail címre minél hamarabb küldje el a telefonos elérhetőségét a gyorsabb ügyintézés és a mielőbbi időpont-egyeztetés érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.