A légzsák miatt ötmillió autót hív vissza a Honda és a Daihatsu

A bejelentés egy nappal követi a Toyota és a Nissan hasonló döntését.

2015. 05. 14. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés egy nappal követi a Toyota Motor Corp. és a Nissan Motor Co. hasonló döntését 6,5 millió autó visszahívásáról a Takata Corp. által gyártott légzsákok potenciális hibája miatt. Vizsgálatok szerint a légzsákok felfújására szolgáló pirotechnikai eszköz tömítése nem megfelelő, így a robbanóanyag átnedvesedhet és felmondhatja a szolgálatot.

Az autógyárak bejelentése szerint megelőző lépésről van szó, a jelzett probléma miatt még nem következett be személyi sérülés.

A Honda és a Daihatsu bejelentésével 36 millióra emelkedett a Takata légzsákok miatt 2008 óta visszahívott gépkocsik száma.

A Takata részvényének árfolyama csütörtökön 5 százalékkal csökkent, és 11 százalékkal áll a hétfőn elért 17 heti csúcs alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.