A magyar már tízezerért is munkát vált

A pénz, a szakmai fejlődés és a főnök a felmondási ok.

2015. 05. 16. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény idézi Sámson Dorottyát, az állásportál toborzási szolgáltatási csoportvezetőjét, aki szerint a tendencia különösen jellemző a fiatalabb, nyelveket beszélő munkavállalókra. Körükben az egy munkahelyen eltöltött idő az elmúlt évek tapasztalatai alapján kilenc hónappal rövidült, ami nagy kihívás a vállalatoknak.

A Profession.hu friss, nem reprezentatív felméréséből, amelyet a portál több mint ezer ember megkérdezésével készített, kiderült: a dolgozók 40 százaléka mondott már fel a munkahelyén, a legtöbben, 56 százalékuk jobb fizetésért, 30 százalékuk szakmai fejlődés miatt keres új munkahelyet. Minden negyedik beosztott a vezető személye miatt dönt a távozás mellett, emellett befolyásoló tényező a pozitív visszajelzés és a továbbképzési, illetve előrelépési lehetőség hiánya is – tájékoztat a Profession.hu.

Minden harmadik munkavállalót már legalább egy éve foglalkoztat a gondolat, hogy új munkahelyet keressen magának, 37 százalékuk hamar dönt, és a lépést is gyorsan megteszi. A megkérdezettek csupán 16 százaléka nem tervezi, hogy önként továbblépne – írják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.