A Miniszterelnökség már kifizette az uniós forrásokat

Az év eleje óta 725 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást utaltak ki.

2015. 05. 25. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca hétfői közleményében emlékeztetett arra, hogy 2015-ben van lehetőség utoljára felhasználni a 2007–2013-as pénzügyi ciklus forrásait, ezért is fontos, hogy mielőbb lehívják a teljes keretet.

Kimutatásaik szerint eddig 7500 milliárd forint feletti összeget fizettek ki és még 700 milliárd forint áll rendelkezésre. „Minden kifizetésnek, ami a keret felett teljesül, a fedezetét a hazai költségvetés biztosítja, amelyből a kormány 2012 óta folyamatosan engedélyez túlvállalásokat\" – olvasható a közleményben. A tájékoztatás szerint a kifizetés azok után gyorsult fel, hogy a Miniszterelnökség 2012 augusztusában átvette a források kezelését a korábbi Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, és 2007-től a 2010-es kormányváltásig összesen 980 milliárd forintot fizetett ki a pályázóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.