A Mol megnyitotta első csehországi töltőállomását

További mintegy nyolcvan benzinkút megnyitását tervezi idén a magyar olajipari vállalat a térségben.

2015. 05. 05. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világi Oszkár, a Mol-csoport igazgatótanácsának tagja, a Slovnaft vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke az ünnepélyes megnyitón elmondta: a vállalatcsoport Csehországban tervezi kiépíteni második legnagyobb töltőállomás-hálózatát, mivel exporttevékenysége jelentős része már így is a cseh piacra irányul.

Jelenleg 192 benzinkút üzemel országszerte Lukoil, Pap Oil, Slovnaft – illetve most már Mol – márkanév alatt, az Eni-akvizíció lezárásával pedig nyár végére összesen 317 töltőállomással a cseh üzemanyagpiac második legnagyobb szereplőjévé válik a társaság.

A cég piacvezető szeretne lenni a szegmensben, szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft és a cseh rendszer egy termékvonalon helyezkedik el, ezáltal a szállítási költségek jelentősen alacsonyabbak, valamint a pozsonyi finomító kapacitásának mintegy negyedét már most is Csehországban adja el – reagált Világi Oszkár a cseh lapokban megjelent hírekre, miszerint „a Mol meghódítja a cseh piacot”.

A társaság tovább bővíti nemzetközi együttműködését a régióban, megcélozva, hogy Csehország tíz legnagyobb vállalata közé kerüljön gazdasági téren és társadalmi felelősségvállalás szempontjából egyaránt. Világi Oszkár úgy véli, hogy túl sok benzinkút van jelenleg a cseh piacon; miközben a versenytársak bezárnak, a Mol tovább bővül.

Az olajipari konszern elképzelése szerint az elkövetkező két évben befejezi cseh töltőállomás-hálózatának arculatváltását, és két márkára egyszerűsíti le: a Molra és a Pap Oilra.

A megnyitón jelen volt Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Jan Mládek, Csehország ipari és kereskedelmi minisztere, Dsupin Attila, a Mol-csoport csehországi vezérigazgatója, valamint Lars Höglund, a csoport kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.