A Népligethez költözik a Magyar Telekom

A felszabaduló ingatlanokat eladják, idén ebből hatmillió euró bevételt vár a cég.

2015. 05. 19. 17:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom kedden átfogó megállapodást írt alá a Wing-csoporttal – az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével – a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti irodaingatlanjainak eladásáról. Az építési munkálatok előreláthatólag 2016 elején kezdődnek meg.

A Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan-portfólióját. A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő költözést követően értékesíti a Wing-csoportnak három legértékesebb, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlant értékesíthet.

A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel 55 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét. A vállalat a három, fő budapesti irodaépület értékesítése során a tervek szerint 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénzbevételhez jut. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan mintegy 4 milliárd forint nyereségre tesz szert.

A hatékony munkavégzést támogató, innovatív irodai munkakörnyezeten túlmenően a társaság ingatlanüzemeltetési költségei számottevően csökkenni fognak. A szerződés az előfeltételek teljesítését követően, a tervek szerint 2015 negyedik negyedévében léphet hatályba – olvasható a közleményben.

Az új székház várható éves bérleti díjáról a Magyar Telekomnál az MTI-nek nem kívántak nyilatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.