Akár már mostanság tárgyalhatnak a jövő évi minimálbérről

A VKF monitoringbizottsága a napokban dönt a kérdésről.

2015. 05. 21. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság csütörtöki cikkében felidézi: a szakszervezetek már május elején jelezték a kormánynak, hogy a szokásoknak megfelelően, az adó- és a költségvetési törvénytervezetek benyújtása után készek tárgyalóasztalhoz ülni. A lap úgy tudja, az érdekképviseletek a május 21-i – döntően a sztrájktörvény, a munka törvénykönyve és a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő rendszerrel kapcsolatos munkaadói és munkavállalói javaslatokat tárgyaló – VKF-ülésen újra felvetik majd a minimálbér kérdését a szaktárcának.

Az NGM tájékoztatása szerint a jövő évi minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a közfoglalkoztatási bér pontos mértékéről jelenleg folynak az egyeztetések. Mint írták, a felelős döntés meghozatalához szükséges számítások elkészítése folyamatban van, a költségvetési törvénytervezetet pedig úgy állították össze, hogy bármilyen döntés születik, azt kezelni tudja.

Az érdekképviseletek a törvénytervezetből arra következtettek, hogy a kormány bruttó 5,2 százalékos bérkiáramlással számol jövőre – írta az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.