Akciós megtakarításokkal hajtanak rá a devizahitelesek pénzére

Az utóbbi hetekben egyre több vonzó betéti ajánlat jelent meg a piacon, az időzítés nem véletlen.

2015. 05. 18. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság hétfői cikke szerint az akciós ajánlatok megjelenésének időzítése nem véletlen. A devizahiteles elszámolás nyomán nagyjából 100 milliárd forintra számíthatnak azok az ügyfelek, akiknek már lezárt szerződésük van, vagyis a következő hetekben nagyjából ekkora szabad pénzmennyiség jelenik meg a piacon, amelynek egy része gyaníthatóan megtakarításokba vándorol majd. A kedvező kamatokért persze – ahogy korábban is – általában több feltételt is teljesíteniük kell az ügyfeleknek.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint márciusban a háztartási betétek 43,6 százaléka lekötetlenül pihent a folyószámlákon, ami azt jelenti, hogy majdnem 3000 milliárd forint likvid számlapénzzel rendelkezett a lakosság, ami 26,7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Figyelemre méltó adat az is, hogy a háztartásoknál lévő készpénz állománya 2014 végére 3133,2 milliárd forintra emelkedett a jegybank adatai szerint, amely 18,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Eközben a háztartások betétállománya mindössze 1,03 százalékkal emelkedett a március végéig tartó egy év alatt, vagyis a lekötött betétek súlya rohamosan csökken a betéteken, illetve a teljes megtakarítási portfólión belül is – ismerteti az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.