Amit vártunk, megtörtént: tovább csökkent az alapkamat

15 bázisponttal, 1,65 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.

2015. 05. 26. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző, április 21-i kamatdöntő ülésen is 15 bázispontos alapcsökkentésről döntött a testület. Az akkori döntés után a testület jelezte: az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja.

Korábban a Portfolio.hu által megkérdezett elemzők egybehangzóan arra számítottak, hogy a jegybank 15 bázisponttal csökkenti az alapkamatot, kilencből mindössze egy elemző várt 10 bázispontos vágást. Kedd reggel Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora az M1 műsorában úgy vélekedett, hogy további 10 és 20 bázispont között csökkentheti az akkor 1,8 százalékos jegybanki alapkamatot az MNB.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.