Elszámolás: tízezer ügyfél nem kap vissza semmit

Csaknem félszáz olyan hitelintézet dobta be a törülközőt, amelyeknek elszámolnivalója lett volna volt adósaival.

2015. 05. 22. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. szerint csaknem félszáz olyan hitelintézet és takarékszövetkezet dobta be a törülközőt, amelyeknek elszámolnivalója lett volna volt adósaival – írta pénteki cikkében az újság. Az elszámolással érintett ügyfelek száma tízezres nagyságrendet ér el – közölte a banki felszámolással foglalkozó cég.

A nekik járó összeg kifizetésére a cikk szerint csak akkor kerülhet sor, ha a bedőlt pénzintézet vagyonának értékesítését követően elegendő fedezet keletkezik. A fedezetből legelőször a felszámolás költségeit kell levonni, utána a zálogjogosultakat kell kifizetni, majd az élet- és kártérítési járadékosok, valamint a betétesek következnek. Ha netán még marad valami pénz, ezután lehet kielégíteni a volt adósok elszámolásból eredő követeléseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.