Feltételezett külföldi adócsalók neveit hozza nyilvánosságra Svájc

A megnevezett személyek között van Otto von Bismarck egykori német kancellár egyik leszármazottja is.

MTI
2015. 05. 25. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság az újság értesülése szerint azt követően döntött így, hogy elárasztották a külföldről érkező adóhivatali kérelmek ottani megtakarítások, bankszámlák ügyében.

A neveket és esetleges egyéb adatokat a hivatalos közlönyben jelentetik meg, amely az interneten bárki számára hozzáférhető. Nemcsak magánszemélyekről, hanem cégekről is szó van, ezeknél a székhelyül szolgáló országot adják meg információként.

A lap úgy tudja, a hatóság célja az is, hogy ilyen módon az érintettek tudomására hozzák az ellenük folyó vizsgálatot, és lehetővé tegyék számukra, hogy jogorvoslatot keressenek adataik kiadása miatt.

Sajtóértesülések szerint a megnevezett személyek között van Otto von Bismarck egykori német kancellár egyik leszármazottja, Francisco José Ortiz von Bismarck is, akinek svájci számlái iránt a német hatóságok érdeklődnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.