Fidesz: Nevetséges az MSZP javaslata

A Fidesz-frakció szerint nevetséges az MSZP keddi javaslata, amely az egy számjegyű adókulcsot célozza.

2015. 05. 19. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagál, hogy Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke közölte: az MSZP egy számjegyű személyijövedelemadó-kulcsra tesz javaslatot a minimálbér esetében a 2016-os költségvetés tárgyalásakor.

A Fidesz-frakció arra hívja fel a figyelmet, hogy az MSZP volt az a párt, amelynek kormányzása idején a személyi jövedelemadó a mostani 16 százalék duplája, 32 százalék volt. A gyermeket nevelőket nem segítették, hanem elvették tőlük a családi adókedvezményt, a folyamatos megszorítások és adóemelések miatt a magyar családok eladósodtak és elszegényedtek. A Bajnai-kormány alatt bevezették a félszuperbruttót, ami azt jelentette, hogy az embereknek még azután is adózniuk kellett, amit egyébként jövedelemként meg sem kaptak. Ez az intézkedés a minimálbérből élőket is ugyanúgy sújtotta – sorolják.

„Ezen tények fényében nevetséges a baloldal mai javaslata” – fogalmaznak, és azt kérik az MSZP-től, hogy „inkább támogassák a kormány 2016-os költségvetését, amely az adócsökkentésről szól”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.