Harmadával növelte termelését a Mercedes kecskeméti gyára

Tavaly már 150 ezer autó készült hazánkban.

2015. 05. 21. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyártás 2012-es indulása óta több mint 300 ezer autót állítottak elő – mondta az ügyvezető. Thomas Geier közölte, a termelés 2014 májusa óta három műszakban folyik, a munkavállalók létszáma tavaly 3200-ról 4000-re emelkedett. A Kecskeméten gyártott gépkocsik a világ száznyolcvan országába jutnak el – közölte, hozzátéve, hogy 2014-ben 27 ezer értékesített autóval megduplázták az Egyesült Államok piacán az itt gyártott kocsik eladását.

Kérdésre válaszolva a 2015-ös tervekről elmondta: a gyár termelése tovább emelkedik, a tervek szerint ebben az évben több személygépkocsit fognak gyártani Kecskeméten, mint amennyit az Audi gyárt Győrben.

Ismertette azt is, hogy 100 közvetlen beszállítója van a gyárnak, amelyből 27 magyar.

Geier fontosnak nevezte, hogy a Daimler-konszern értékesítési mutatói kiemelkedően jól alakulnak: az 2015-ös áprilisi adatok alapján a prémiumszegmensben az élre kerültek, minden piacon megelőzték az Audit. Elmondta, hogy 2015 végéig 1 milliárd eurót fordítanak új beruházásokra a kecskeméti gyárban, valamint azt is, hogy idén több mint 5 millió euró iparűzési adót utalt át a városnak a gyár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.