Jó hírt kapott az OTP

Javította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank egyes besorolásait a Moody’s Investors Service.

2015. 05. 30. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő egyrészt technikai okokkal – bankosztályzati módszertanának felülvizsgálatával –, másrészt a kinnlevőség-állomány minőségének a devizaalapú hitelek átváltásából eredő javulásával indokolta a lépést.

A Moody’s péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank hosszú és rövid távú forintbetét-osztályzatát az eddigi „Ba1/Not Prime”-ról egy fokozattal „Baa3/Prime-3”-ra emelte.

A hitelminősítő az indoklásban kiemelte, hogy a devizaalapú ingatlanhitelek átváltásának eredményeként az OTP Bank magyarországi kinnlevőségein belül a problémás hitelek aránya 13,1 százalékra csökkent 2015 első negyedének végére a 2014 végén mért 17,5 százalékról.

A hosszú távú betéti besorolás kilátása stabil, tükrözve az eszközminőség és a tőkeellátottság stabilizálódását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.