Jövő péntekig maradt idejük a hazai gazdáknak

Jövő péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmüket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít – erről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke beszélt az M1 szombati műsorában.

2015. 05. 16. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határidő kitolását alapvetően az indokolta, hogy az európai uniós agrárpolitika az idei évben teljesen új struktúrában működik, és ez új kihívást jelentett a gazdálkodóknak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak, valamint a falugazdászoknak – mondta Győrffy Balázs. Szavai szerint sok új elem érkezett a rendszerbe, és uniós határozatot hoztak arról, hogy az eredeti május 15-ei határidőhöz képest maximum egy hónappal – tagállami döntés szerint – meg lehet hosszabbítani az egységes kérelmek beadásának időpontját.

Magyarországon május 22-éig hosszabbították meg a szankciómentes benyújtás határidejét – közölte a kamara elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.