Kaliforniai cég vásárolta meg a magyar adatspecialista SequenceIQ-t

A vevő korábban százmillió forintot fektetett a startupba.

2015. 05. 14. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hat fejlesztővel működő magyar nagyadat-vállalkozásnak még nem volt árbevétele, a vásárló Hortonworks piaci értéke csaknem egymilliárd dollár. A vételárat nem közölték.

A Euroventures Zrt. Közép-Európa egyik legrégebben működő, független, vezető kockázatitőke- és magántőke-befektetője, 1989 óta négy befektetési programot kezel, mintegy negyven alkalommal fektetett be tőzsdén nem jegyzett cégekbe.

A cég 2009 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci–Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások – társbefektetők bevonásával megvalósuló – tőkefinanszírozása. Az alap futamideje tíz év, a befektetési periódus 2015. december 31-éig tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.