Kikerülhetünk a bóvliból

Még az idén befektetési ajánlású osztályzatot adhat Magyarországnak a Fitch Ratings.

2015. 05. 29. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői a közép- és kelet-európai térségről pénteken összeállított heti helyzetértékelésükben kiemelték, hogy Magyarország „egy lépéssel közelebb került” a befektetési ajánlású osztályzathoz, miután a Fitch a múlt héten pozitívra javította a magyar államadós-osztályzatok kilátását az addigi stabilról.

A Morgan Stanley elemzői szerint ha a 2016-ra szóló költségvetés konzervatív alapállású lesz, ha a bankadó a terveknek megfelelően csökken és „ha nem lesznek negatív meglepetések”, a Fitch a november 20-án esedékes következő felülvizsgálaton visszaemelheti Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.