Kun-Mediátor: kilenc utazásikár-bejelentést tettek

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján minden károsultnak százszázalékos kártérítést tudnak nyújtani.

2015. 05. 11. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maják Viktor elmondta: a kárigények feldolgozása folyamatos, összegük az egyes ügyek ismeretében változik. Jelezte, hogy a biztosítónak korábban az utazási iroda rövid tájékoztatója alapján voltak csak előzetes információi, az ügyfelektől azóta érkeznek az utazási dokumentumok eredeti példányai, aminek alapján naponta módosulhatnak az adatok.

Az Union Biztosító a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján minden károsultnak százszázalékos kártérítést tud nyújtani – mondta.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti vizsgálata még folyamatban van a Kun-Mediátor Kft. ügyében, a vizsgálat során a jegybank szorosan együttműködik a szintén eljárást folytató nyomozó hatóságokkal – közölte az MNB. A tájékoztatás szerint a vizsgálat lezárását és annak eredményeit nyilvános határozatban a honlapján publikálja majd a jegybank.

Az MNB április 15-én jelentette be, hogy jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a fő tevékenysége szerint utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél. A jegybank a beérkezett piaci jelzések alapján kezdte meg az ügy áttekintését, s ennek során egyeztetett az illetékes rendőr-főkapitányság szakembereivel is. Az ügyben számos feljelentés érkezett a rendőrséghez is.

Az MNB a pénzügyi piacok stabilitása és a fogyasztók biztonsága érdekében valamennyi ilyen esetet haladéktalanul feltár, a jogosulatlan szolgáltatókat eltiltja a piaci tevékenységtől, szükség esetén egyéb szankciókat is alkalmaz, illetve feljelentést is tesz az illetékes nyomozó hatóságnál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) aznap közölte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatóját, hogy a cég utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot.

A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. Az ügynek a károsultak egy részét képviselő ügyvéd szerint nyolcszáznál is több károsultja van, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár tízmilliárd forint körüli. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.