Kun-Mediátor: nyolcszáznál is több károsult lehet

A nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

2015. 05. 04. 21:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogi képviselő hozzátette: ha azt számoljuk, hogy ezer embernek van bent 5 millió forintja, az már 5 milliárd forint, de van olyan károsult, akinek családi szinten 15-20 millió forintja „rekedt” a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél.

Az ügyvéd elmondta: a Kun-Mediátor hitelezői jogosultak felszámolást indítani a kft. ellen, és ha eredménnyel járnak, a felszámolónak joga és kötelessége, hogy nyomozza, hová lett a pénz, amelyet a károsultak befizettek.

A rendőrség április 14-én este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.