Lépegetnek előre a dél-koreaiak a hibridautó-piacon

Áprilisban a második helyezést érte el a Hyundai Motor Co. és leányvállalata, a Kia Motors Corp. az Egyesült Államok hibridautó-piacán.

2015. 05. 17. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai EcoCar szakmai portál adatai szerint a két dél-koreai autógyártó együtt 3373 hibrid autót adott el az elmúlt hónapban az Egyesült Államokban. A Hyundai 2481 Sonata hibrid modellt, a Kia pedig 892 K5 hibrid modellt értékesített.

A dél-koreai autógyárak 10,4 százalékos piaci részesedésre tettek szert áprilisban az Egyesült Államok hibridautó-piacán, amit nagy előnnyel a Toyota vezet 21 346 autó eladásával, 65,9 százalékos piaci részesedéssel. A Hyundai és a Kia eladásaival áprilisban megelőzte a Fordot. Az amerikai autógyár az elmúlt hónapban 3057 hibrid autót értékesített.

A hibrid járművek piaca áprilisban az alacsonyabb üzemanyagárak miatt 17,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.