Mi a helyzet itthon szárnyasfronton?

Jó helyzetben van a hazai baromfiágazat, de számos bizonytalansági tényezővel is szembe kell néznie.

2015. 05. 15. 6:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap pénteki számában az elnök kifejtette: a csirke- és pulykatartók kifejezetten jó évet zártak 2014-ben, a kacsatartóknak közepes évük volt, a lúdtenyésztőknek és általában a hízott-termékeket előállítóknak gyengén sikerült a múlt évük.

A Baromfi Termék Tanács elnöke úgy látja, hogy számos bizonytalansági tényező is van a levegőben, ezek közül az egyik legjelentősebb az orosz embargó, amely ha augusztusban megszűnne, mindenképpen lökést adhatna a kacsa-, liba- és pulykaágazatnak.

Az elnök szerint a januártól várható sertésáfa-csökkentés „sokkoló” hatású lehet. „Ahogy érkeznek a hírek arról, hogy az ország gazdasági teljesítménye javul, úgy egyre megalapozottabb a várakozás, hogy az áfamérséklés körébe a baromfitermékek is beleférhetnek” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.